Javier García Campayo
Director Máster en Mindfulness Universidad de Zaragoza

Javier García Campayo és metge psiquiatre. Treballa a l’Hospital Universitari Miguel Servet i és professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Saragossa.
Llicenciat en Medicina per la Universitat de Saragossa. Cursà l’especialitat de Psiquiatria a l’ Hospital Clínic Universitari de Saragossa. Realitzà una estada d’investigació a la Universitat de Manchester, Gran Bretaña (1992) amb els Professors David Goldberg y Francis Creed, per aprofundir en l’àrea de la Psiquiatria Psicosomàtica i d’Enllaç. L’any1993 va llegir la Tesi Doctoral a la Universitat de Saragossa. A l’any 1997 va estar a la Universitat McGill de Montréal, Canadá, amb el Professor Lawrence Kirmayer, per treballar sobre Psiquiatria Transcultural.
Ha estat President de la Sociedad Española de Medicina Psicosomática (SEMP).
Es Director Científic de la revista Cuadernos de Medicina Psicosomática. Es revisor habitual de revistes com Journal of Psychosomatic Research, Journal of Affective Disorder, Medicina Clinica, Plos One, General Hospital Psychiatry, Acta Psychiatrica Scandinavica, etc.
Les seves principals línies d’investigació són: mindfulness i compasió, depressió i ansietat en atenció primària, dolor crònic i fibromiàlgia, psiquiatria transcultural i de la immigració, noves tecnologies aplicades a la salut mental.
Actividad en Mindfulness-compasión:
Activitat en mindfulness-compasió:
Es director del Máster en Mindfulness de la Universidad de Zaragoza, primer màster sobre aquest tema en las universitats de l’Estat Espanyol, i que se inicià en el curs 2013-14. Organitza bianualment el Congrés Internacional de Mindfulness a la ciutat de Saragossa.
Ha desenvolupat la “Terapia de Compasión Basada en los Modelos de Apego” (Attachment styles-based Compassion Therapy). Ha desenvolupat programes d’intervenció en mindfulness per a empreses, essent pioner en aquest camp a Espanya.
Ha organizat el I Congreso de Mindfulness i Tradició Cristiana celebrat en Zaragoza del 22 al 24 de octubre de 2015.
Es membre de l’asociació “Meditación y ciencia” on ocupa el càrrec de Vicepresident. Aquesta asociació pretén ser la Fundació Mind & Life a l’Estat Espanyol i països de parla castellana.
Gran difusor de la utilitat de mindfulness en las consultes de medicina y salut mental.
Alguns dels seus llibres:
Cebolla A, Garcia Campayo J, Demarzo M. Mindfulness y ciencia. De la tradición a la modernidad. Madrid: Alianza Editorial, 2014.
Garcia Campayo J, Demarzo M. Manual de mindfulness. Curiosidad y Aceptación. Barcelona: Siglantana, 2015.
Garcia Campayo J, Demarzo M. Mindfulness y compasión: la nueva revolución. Barcelona: Editorial Siglantana, 2015.
García Campayo, J, Jalón C, Mas, A. Mindfulness y Cristianismo: Entre la Palabra y el Silencio. Barcelona: Editorial Siglantana, 2016. Cebolla A, Garcia Campayo J, Demarzo M. La ciencia de la compasión: más allá de mindfulness. Madrid: Alianza Editorial, 2016.
SUPERVISIÓ DEL FIM

José Luís Molinuevo Guix
És especialista en el camp de las malalties neuro-degeneratives i, concretament, en la malaltia d’ Alzheimer. Ha realitzat la seva tesi doctoral i nombrosos treballs de recerca en el camp de les malalties neuro-degeneratives.
El seus més de 15 anys d’activitat professional centrada en l’assistència i la investigació s’han materialitzat en diversos llibres i més de cent articles d’ investigació.
La seva activitat actual consisteix en l’atenció de pacients, en la direcció de la Unitat d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de l’Hospital Clínic de Barcelona. També en el programa d’investigació sobre la detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer de la Fundació Pasqual Maragall.
És el director científic de la Fundació Pasqual Maragall.
Uno de los objetivos de su trabajo es ofrecer soluciones que sean de utilidad para todos aquellos que padecen Alzheimer y para sus familiares. En este sentido, ha publicado en Plataforma Editorial su libro: Vivir con el Alzheimer. El amor no se olvida.
Es asesor de numerosas empresas que tienen como objetivo el desarrollo de nuevas herramientas diagnósticas o fármacos que permitan retrasar la evolución de la enfermedad.
Dice que mantiene su cerebro en forma “Con una dieta saludable, actividad física y meditación.”
Enlaces de interés:
La Vanguardia: José Luis Molinuevo: “El ser humano percibe la unidad del universo”
La Vanguardia/Fundación Pascual Maragall: “Cada 7 segundos parece un nuevo caso de nefermaedad de alzaheimer en el mundo”
En el programa Redes:

Mita Adriana Beutel
Va començar els seus estudis en dansa clàssica als 7 anys i coneix la teràpia corporal als 21 anys de la mà de la mestra Milena Morozowich. Milena prepara a Mita com a la seva única instructora de la seva tècnica. Es forma en Expressió Corporal.
En viatjar a l’Índia, Mita coneix una nova manera d’abordar el cos i el moviment, i passa a un camí d’investigació profunda. Comença la carrera de Comunicació i Arts del Cos a la Universitat Catòlica de São Paulo i Musicoteràpia a la Facultat d’Arts de São Paulo. Va fer el â Postgrau d’ Expert en Expressió Artística i Dansa a Espanya.
És professora acreditada en “Explorant la Quietud” de Mike Boxhall. Actualment, col·labora amb Associacions i Institucions, creant i executant projectes relacionats amb el desenvolupament Humà i l’Atenció Plena. Ha desenvolupat la formació en la seva tècnica de moviment anomenada “Dansa Mirall”.

Eva Juan Linares
Ha estat professora de psicologia bàsica i psicologia clínica de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Es dedica a l’atenció psicològica a malalts adults de càncer en totes les fases i desenvolupa programes de destraumatització del procés oncològic seguint les últimes tècniques especialitzades i més avançades: EMDR, Brainspotting i Teràpia Sensoriomotriu. Tot està ancorat en un model terapèutic cognitiu, humanista i sistèmic.
L’any 2003 va organitzar el Servei de Psico-oncologia de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i des d’aleshores fins a l’actualitat n’ha estat la responsable. Es dedica a l’atenció clínica a pacients i familiars, a formació de residents (psicòlegs i metges), a formació de professionals, a formació de la població en general, a investigar. És assessora de salut a nivell institucional i col·labora en l’elaboració de guies oncològiques i programes d’atenció psicològica.
És autora d’articles de revistes especialitzades. Ha col·laborat en obres col·lectives: Ètica del psicòleg, Càncer de mama.
És tertuliana habitual del programa L’ofici de viure, de Catalunya Ràdio.
Enllaços d’interès:
Entrevista “L’acompanyament de les persones malaltes de càncer”
Ofici de viure: Tinc una crisi personal
Entrevista a la Dra Eva Juan per Maria Pallarès Sans
Eva Juan Linares, Las Emociones y La Enfermedad desde una Visión Integrativa:

Cristina Cama
L’any 1992 va crear Deyge Consultores, desenvolupant el seu treball de Consultora en Desenvolupament Organitzacional i Creixement Personal. Ha col·laborat amb moltes empreses i organitzacions de diferents sectors empresarials. Dissenya i imparteix programes de Formació Empresarial In-company, Tallers Vivencials, Outdoor Training i Sessions Productives.
És experta en Desenvolupament Organitzacional, Creixement Personal, Mindfulness, Intel·ligència emocional, Eneagrama, Programació Neurolingüística, Competències intrapersonals i interpersonals, Comunicació empàtica i assertiva, Relació interpersonal, Resolució de conflictes i Creativitat dins l’àmbit de l’empreses i organitzacions.
És la Coordinadora del Màster Remind (Relaxació, Meditació i Mindfulness) de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.
Enllaços d’interès:
A més:
És la Presidenta de l’organització sens ànim de lucre MALARIA 40 d’ajuda a Madagascar.

Eladi Freixa
Ha estat en contacte i ha conegut altres tradicions i maneres de guarir: del Japó, de l’Índia, de Colòmbia, d’on ha pogut aprendre diferents disciplines que fa servir en el seu treball diari per ajudar les persones: acupuntura, tècniques osteopàtiques, percussió txamànica, bols tibetans, etc.
Coordina les activitats d’Hospitàlia, lloc on viu. És un lloc d’acollida, al peu del Montseny, per a persones que busquin fer un recés interior. És un lloc creat per afavorir la contemplació. Eladi Freixa l’anomena “La Clínica de l’Ànima” i hi intenta fer medicina preventiva i guarir les persones, considerant-les com un tot: cos, esperit i emoció. Ens diu: “Si no agafem tota la persona, estem construint un edifici espiritual que caurà amb una ventada”, “La veritable malaltia és molt més profunda que els símptomes i l’ésser humà no és un simple mecanisme. Som energia intel·ligent, cada cos és un flux d’energia.”
Enllaços d’interès:

Lluis López González
És Formador Expert en Psicocorporalitat des del 1985. Imparteix cursos de Coaching corporal, Lideratge Sentit i Lideratge Centrat en la Persona, Focusing, Intel·ligència Emocional, Intel·ligència Espiritual, Gestió de l’Estrès, Gestió de l’Energia Corporal i Tècniques de Relaxació.
Director del Màster en Relaxació, Meditació i Mindfulness (ICE-UB): www.masterremind-ub.org
Creador i impulsor del Programa Treva (Dotze Tècniques de Relaxació): ): www.programatreva.com
Ha treballat en diverses organitzacions públiques i privades. És professor del Màster de Musicoteràpia, del Màster d’Educació Emocional i Benestar, del Màster de Tutoria i Lideratge i del Postgrau en Psicomotricitat Educativa de la Universitat de Barcelona. És formador de formadors del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
És músic-compositor. Ha estat esportista d’èlit com a jugador de la Divisió d’Honor de Rugby d’Espanya i Campió d’Espanya de Rugby universitari.
És autor de nombrosos articles sobre creixement personal, relaxació i focusing. D’entre els seus llibres destaquem:
Luis López Gonzalez. Meditación para niños. Plataforma, 2015.
Luis López González. Educar la interioridad. Plataforma, 2015.
Luis López González. Introducción al Focusing. Milenio, 2016.
Luis López González. El maestro atento. Bilbao: Desclée de Browuer.
És director del projecte solidari MALARIA 40. www.malaria40.org
Enllaços d’interès:
La Vanguardia: “Aún estamos educando para el codazo y la exclusión”
www.relajacionymeditacionescuela.com

Manu Mariño
Mestre de Meditació de l’Insight (Mindfulness – Visió Clara i Profunda -Vipassana – Insight Meditation) certificat per la Universitat Budista de Mahachulalongkorn Rajavidyalaya de Tailàndia, transmissió rebuda pel Ajahn Dhiravamsa.
Professor acreditat pel Centre exploració a Stillness a Anglaterra dirigit per Mike Boxhall del treball: Explorant la Quietud.
Retirs de Meditació i Atenció Plena realitzats a El Centre de Meditació i Mindfulness Gaia House d’Insight Meditation a Anglaterra.
Study / Practice Retreat (CDPP), retir del Màster de Mindfulness de la Universitat d’Oxford.
Director de Quietud Mindfulness Center a Santiago de Compostel·la. Centre de Formació i Teràpia Mindfulness.
Al costat de Javier García Campayo facilita al Retiro de Mindfulness d’Estercuel dins del Màster de Mindfulness de la Universitat de Saragossa.
Ha desenvolupat i imparteix el treball de escolta conscient que facilita en Retirs i Trobades d’un o diversos dies mitjançant la indagació i l’atenció plena.
Va començar en la meditació realitzant el seu primer retir de deu dies de vipassana mètode Goenka el 1994 i realitzant després diversos recessos més de deu dies en aquesta tradició
Instructor- professor de Meditació Inshight (Mindfulness – Visió Clara i Profunda-Vipassana) certificat pel mestre de meditació Dhiravamsa Vichitr Ratna, Aggapandita de la Universitat Budista de Mahachulalongkorn Rajavidyalaya de Tailandia.Dhiravamsa és autor entre molts altres del llibre clàssic en meditació: La via del No Afecció.
Durant anys ha organitzat i assistint a recessos per al mestre de meditació i mindfulness i atenció plena. Havent estat el percussor i organitzador del primer retir d’un mes que Dhiravamsa va organitzar a Espanya l’any 2010 que va tenir lloc a Galícia.
Molt vinculat i compromès amb El Camí de Sant Jaume com a via de transformació personal i per al desenvolupament de l’Atenció Plena a la Natura. Havent realitzat els diferents Camins en diverses ocasions:
També durant diversos anys ha estat en contacte amb diferents tradicions com els Sufís organitzant recessos sobre el treball amb l’Eneagrama.
Diversos anys ha estat en contacte amb la Teràpia Gestalt havent realitzat un any de formació en teràpia Gestalt així com el Procés Hoffmann de la Cuadrinidad i el SAT 1 coordinat per Claudio Naranjo i el seu equip per treballar amb els Enneatipus socials amb la base del treball del Eneagrama.
Durant els últims vuit anys ha estat vivint entre Totnes (sud d’Anglaterra) on exerceix com a terapeuta craneosacral i mindfulness i Galícia on resideix en l’actualitat.
Director de l’Espai Quietud a Santiago de Compostel·la. Centre de Teràpia Mindfulness, Biodinàmica Craneosacral, Dansa Mirall i del treball Integrant el Camí (que consisteix en un treball d’integració dels pelegrins quan acaben el Camí de Sant Jaume que ha creat amb la seva companya i que realitzen en Quietud).
Director de la Formació d’Instructors de Mindfulness – Basic Mindfulness Instructor Training – BMIT. Formació que s’està posicionat com a referent d’àmbit nacional.

Mariví Navarro
Mariví Navarro és la Coordinadora de la Investigació en Psicologia de la Unitat de Trastorn de la Personalitat de l’Hospital General de Catalunya i Psicoterapeuta.
Es llicencià en Psicologia a la Universitat de València i es doctorà en Psicologia Clínica a la Universitat Jaume I de Castelló amb una tesi sobre Teràpia Dialèctico-Comportamental per al Tractament del Trastorn Límit de la Personalitat.
Ha estat investigadora en diferents universitats.
Realitzà un post-doctorat en Psicologia Clínica a la Universitat de Washington: Dialectical Behavior Therapy Training for high risk, severe and complexe disorders.
És autora de nombrosos articles sobre Teràpia Dialèctica Conductual editats en publicacions especialitzades.
És professora del Máster en Mindfulness de la Universitat de Saragossa
Enllaços d’interès:
La Terapia Dialéctica-Conductual, más allá del trastorno límite de la personalidad
Perfil de Linkedin

María Teresa Palomas
En els últims anys ha anat centrant el seu interès en el Mindfulness, havent participat en diversos cursos, entre d’altres, amb Marta Alonso, Fernando A. de Torrijos i Jon Kabat-Zinn.
Ha col·laborat en diferents publicacions especialitzades com Integral o la revista de la AEPY (Associación Española de Practicantes de Yoga).
És la traductora oficial de l’autora neerlandesa Eline Snel, coneguda per les seves obres sobre Mindfulness per a nens i adolescents.
És autora dels llibres:
M.Teresa Palomas. Yoga y embarazo. Editorial Océano, 2002.
M.Teresa Palomas. Mindfulness para mayores. Editorial Kairós, 2015.
Actualment està facilitant cursos de Mindfulness per a gent gran a centres de dia i residències tutelades de l’Ajuntament de Barcelona.

M. Teresa Pous Mas
Direcció i Coordinació del FIM
L’any 2004 vaig començar a meditar amb el mestre i metge taoísta Tian Cheng Yang. Vaig descobrir la filosofia i els ensenyaments del mestre Thich Nhat Hanh i l de Jon Kabat-Zinn, fet que em va portar a voler aprofundir en la teoria i en la pràctica de l’Atenció Plena. He pogut conèixer i estudiar els treballs del psiquiatre i professor de psiquiatria Javier García Campayo, director del primer Màster en Mindfulness impartit en una universitat de l’Estat Espanyol.
Experta en Mindfulness, títol atorgat pel Máster en Mindfulness de la Universitat de Saragossa (Facultat de Medicina. Departament de Psiquiatria)
Màster en Mindfulness, títol atorgat pel Máster en Mindfulness de la la Universitat de Saragossa (Facultat de Medicina. Departament de Psiquiatria)
Trajectòriaprofessional. Des del 1981 al 1986: Conservadora del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. I a l’any 1987 vaig passar a ser funcionària del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Actualment, em dedico a la difusió del Mindfulness i a la meva altra vocació: l’amor pels llibres.
Dirigeixo Ment en calma. Mindfulness per a la salut i per a un benestar estable, des d’on preparem formació, cursos, preparació de publicacions i retirs de mindfulness.
He publicat, entre d’altres, 9 llibres de converses, alguns amb metges i filòsofs (Dr. Moisès Broggi, Josep Maria Terricabras, etc.) i dues novel·les de contingut filosòfic: La cançó dels deportats (Premi Marian Vayreda 2006) i El metge d’Atenes (Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la, 2010).
Actualment està en curs de publicació un llibre sobre la vida i filosofia del Lama Thubten Wangchen, director de la Casa del Tíbet de Barcelona i Parlamentari del Govern Tibetà a l’Exili.
He estat coordinadora del COMITÈ D’ESCRIPTORS PERSEGUITS DEL PEN Català i actualment en formo part.
Enllaços d’interès:

Alfonso Ayora
Alfonso Ayora Ayora és Metge del Treball des de fa 25 anys. Atenent i entenent a Treballadors amb el seu “Llibre de vida”.
Treballa des de fa 11 anys com a Facultatiu a la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.
Diverses inquietuds han anat fluint en la seva vida: Mioteràpia, Reiki, Sei-Tai, … i finalment com a colofó Mindfulness.
El seu objectiu és oferir solucions que siguin d’utilitat per a tots aquells companys que van al seu examen periòdic de salut, donant eines útils tant per a ells com per als seus éssers estimats.
L’any 2017 va iniciar en equip un camí-un repte en el seu Hospital, implicant en Mindfulness a diferents departaments (Unitat de Cures Intensives, Clínica del Dolor, ..) on l’estrès segueix sent un element desequilibrant de salut.
És instructor de Mindfulness pel FIM des de 2017. Realitzà el Curs de Mindfulness i Compassió impartit pel Dr. Javier García Campayo i Maria Teresa Pous en 2018.
Entre les seves publicacions més destacades hi ha la col·laboració en l’article basat en l’experiència amb els treballadors de l’UCI: Aplicació d’un programa de mindfulness en professionals d’un Servei de Medicina Intensiva: Efecte sobre el burnout, Empatia i autocompassió.

Joaquim Soler Ribaudi
Joaquim Soler Ribaudi és psicòleg clínic. Es doctorà en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi Aplicació de la Teràpia Dialèctica conductual en el Trastorn Límit de la Personalitat.
Desenvolupa el seu treball en el Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona. És especialista de la Unitat de Trastorn Límit de la Personalitat de l’Hospital de Sant Pau.
És especialista en Teràpia Dialèctica Conductual, acreditat pel Behavioral Technology Transfer Group des del 2001.
És membre de la Task Force en trastorns de la Personalitat de la World Federation of Societies of Biological Psychiatry.
Format en Mindfulmess en els programes del Center for Mindfulness Research and Practice de la Universitat de Bangor.
És professor del Máster en Mindfulness de la Universitat de Saragossa.
Enllaços d’interès:
http://www.rmedica.es/edicion/265/el-mindfulness-llama-a-la-puerta-de-la-sanidad

Swami Satyananda Saraswati
Swami Satyananda Saraswati ha viscut tres dècades a l’Índia dedicat a la pràctica i contemplació de la tradició hindú.
L’any 1976 Swami Muktananda l’inicia en el camí de la meditació, el Advaita Vedanta, el Shivaísme de Catxemira i la filosofia del Ioga.
El 1982 rep la iniciació com renunciant (sannyasa) de l’orde de Sri Shankara.
Es retira als peus de la muntanya d’Arunachala, on durant més de vint anys, aprofundeix en la meditació y en el coneixement del Advaita Vedanta amb companyia de deixebles directes de Sri Ramana Maharshi.
Estudia sànscrit a Pondicherry i Benarés.
Durant els últims cinc anys de la seva estada a l’Índia, continua la seva contemplació dels Upanishads i dels textos clàssics de l’Advaita amb el guiatge de Swami Nityananda Giri a Thapovanam (Tamil Nadu).
Ha editat l’obra col·lectiva Mística medieval hindú (Trotta, 2003). És autor de l’Hinduisme (Fragmenta, 2013), amb traducció al castellà El Hinduismo (Fragmenta, 2014) y de vàries contribucions a obres de temàtica índica.
És el fundador de l’Associació Advaitavidya, amb el propòsit de donar a conèixer les profundes bases metafísiques de l’hinduisme no-dual a Espanya, Mèxic i Argentina.
És vicepresident i cofundador de la Federació Hindú d’Espanya.
Actualment, resideix a Catalunya i viatja regularment per Espanya, Mèxic i Argentina on imparteix ensenyaments sobre l’hinduisme.
La Vanguardia: “Dese Tiempo”

Lama Thubten Wangchen
Més endavant, va voler fer-se monjo budista i va poder entrar a estudiar al Monestir de Namgyal, que es el monestir personal del Dalai Lama, a Dharamsala.
Va marxar del monestir de Namgyal amb la missió d’anar als Estats Units a fer de traductor de textos budistes del tibetà a l’anglès, però finalment va venir a l’Estat Espanyol.
Es va establir a Barcelona i l’any 1994 el Dalai Lama va inaugurar la Casa del Tibet de Barcelona. La Fundació Casa del Tibet de Barcelona té l’objectiu de difondre la filosofia, la cultura i les tradicions tibetanes. I el propòsit humanitari d’ajudar els refugiats tibetans i de donar a conèixer la situació del Tibet.
Lama Thubten Wangchen es el director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, és conferenciant reclamat per universitats i centres de molts països per conèixer la filosofia tibetana i el budisme tibetà.
És Parlamentari del Govern Tibetà a l’Exili, escollit com a representant dels tibetans exiliats a Europa.
A partir del minut 18 pots veure l’entrevista sobre el Llibre “Lluny del Tibet”

Mercé Ventura
He treballat durant 32 anys en el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya a Girona, en un Centre d’Atenció a la Infància (mestra i directora) i en els Serveis Centrals del mateix Departament com a Responsable de l’Àrea de Suport Tècnic del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, amb les funcions de supervisió i suport tècnic als Centres d’Atenció a la Infància de la demarcació.
Formació continuada més destacable: Infància maltractada; Trauma i Resiliència; Dols i pèrdues en nens i adolescents tutelats; Organització i management d’institucions d’assistència; Negociació i resolució de conflictes, Tècniques d’avaluació i supervisió de Centres Educatius; Tècniques de motivació d’equips; Conceptes sobre salut mental; Anàlisi transaccional ; Gestió de les emocions; Ètica aplicada a la intervenció social.
Des de 1994 medito en la tradició zen i practico Consciència Sensorial (Sensory Awareness). He fet cursos i retirs amb Thich Nhat Hanh i Fernando de Torrijos. En la pràctica de Consciència Sensorial he rebut formació i he fet retirs amb les Mestres Lee Klinger i Krista Sattler.
Gràcies als beneficis de la pràctica de Mindfulness i Consciència Sensorial en la meva vida laboral i personal, em sorgeix la motivació de donar a conèixer aquesta pràctica.
Durant el curs 2015/16 he organitzat un cicle de Tallers de Mindfulness per a professionals a Girona. Durant aquest curs 2016/17, organitzo, junt amb M. Teresa Pous, diverses activitats de formació en la pràctica de Mindfulness a Girona.
COORDINACIÓ DE PRÀCTIQUES I TUTORIES DEL FIM

Elisenda Camps
Sóc professional dels mitjans de comunicació. Els darrers vint anys he desenvolupat la meva feina en àmbits tan diversos com publicitat, televisió, premsa i ràdio.
La meva trajectòria sempre ha estat lligada a la salut, la qualitat de vida i el benestar físic i emocional de les persones.
En paral·lel a la meva tasca com a periodista, he cursat el Máster de Desarrollo Personal y Liderazgo de la Universitat de Barcelona.
També he rebut els cursos de formació de Practitioner en PNL i Máster en Coaching i PNL a l’Institut Gestalt de Barcelona.
He cursat el Programa Mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), programa d’entrenament orientat a millorar l’atenció i reduir el malestar o l’estrés.
He rebut el títol d’Instructora de Mindfulness segons la formació FIM avalada pel Màster en Mindfulness de la Universitat de Saragossa.
Els meus inicis dins del mitjà televisiu van ser com a presentadora del programa de decoració i interiorisme Interiors a TV3, vaig continuar conduint el concurs A+A+ a la mateixa cadena on també vaig col·laborar com a tertuliana al programa Els Matins.
Dels platós televisius vaig sortir al carrer per presentar el BCN Magazine un espai de propostes d’oci a la ciutat. El següent projecte va ser presentar el magazine de salut i qualitat de vida La Bona Vida. També vaig col·laborar al programa 8 al dia amb Josep Cuní a 8TV.
Al programa El jardí de Carles Herrera de 8TV proposava a l’audiència la visita als parcs i jardins més emblemàtics del territori català.
Sóc coautora del llibre La Bona Vida, amb Elisenda Camps (Edicions 62) basat en el programa de TV del mateix nom. Vaig publicar la primera guia d’outlets de Barcelona: Luxe Low Cost (Ara Llibres).
Com articulista he escrit en diferents publicacions com el suplement Què fèm i el suplement ES de La Vanguardia.
Al món de la ràdio vaig començar dirigint i presentant els magazines d’estiu durant dues temporades a Catalunya Ràdio Somni d’una tarda d’estiu i Una habitació amb vistes. Després vaig seguir col·laborant al programa El Suplement de la mateixa emissora.
Actualment, i des de fa 14 temporades, dirigeixo i presento el programa de servei i entreteniment Tot és Possible a RAC1.
Col·laboradors

Imma Reixach
Llicenciatura en Biologia (1991). Universitat Autònoma de Barcelona – Llicenciatura en Psicologia (2012). Universitat Oberta de Catalunya. Col·legiada al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya amb el nº 20309 – Màster de Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista de Barcelona (2005) – Formació en Psicoteràpia Grupal i en Psicoteràpia Transpersonal a l’Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista de Barcelona (2006 i 2007) – Curs d’Atenció Plena per a Psicoterapeutes a l’Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista de Barcelona (2013) – Màster de Mindfulness (Universitat de Saragossa, promoció 2014-2016) – Curs de Fonaments integrats de psicopatologia i psicoteràpia a Cintrapsicologia/Psimàtica (2018)
En l’actualitat és la codirectora de Sýnthesis, centre de Psicoteràpia Integradora Humanista i Escola d’Atenció Plena de Vic, treballant amb adolescents, adults, psicoteràpia de parella i familiar.
És la directora de l’àrea d’Atenció Plena (Mindfulness) a Sýnthesis. Imparteix cursos a la comarca d’Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental i a Barcelona.